Maj 2024

North 68 framtidssäkrar med ISO-certifiering

Efter medveten satsning har konsultbolaget North 68 erhållit sitt ISO 9001-certifikat.

”När man väl förstår nyttan och ser hur bra det fungerar så är det värt jobbet” säger Jim Björnström, VD.

Läs hela nyheten ->

November 2023

Vi är så stolta över att säga att vi har fått utmärkelsen Gasellpriset 2023 från affärstidningen Dagens Industri! DI ger priset årligen till de företag som bl.a. vuxit kontinuerligt över en period med ett positivt resultat och dessutom har fördubblat detta resultatet under denna period.

Vi hamnade på 4:e plats i år av Norrbottens alla 28 snabbast växande företag under alla kriterier, vilket vi är stolta över!

September 2023

Roliga nyheter, vi blir en del av Licab!

North 68 blir ett helägt dotterbolag till Licab AB, det Luleå-baserade företaget har sedan starten 2007 växt från två till 66 medarbetare, och finns numera på sex orter i Sverige. Licab och North 68 är båda lokalt förankrade bolag som ser personalen som den viktigaste resursen.

Bild på ledningen: Andreas Andersson (grundare/vice VD Licab), Anna Utsi (VD Licab), Jim Björnström (grundare North 68) och Peder Selberg (grundare/affärsområdeschef Norrbotten Licab). Foto: Staffan Claesson.

– Genom samgåendet får vi fler kollegor inom samma strategiskt viktiga affärsområden och inom efterfrågade kompetenser. Det skapar helt enkelt fler möjligheter för oss, och vi kan bli en ännu starkare aktör och fortsätta vår tillväxt, säger Jim Björnström och fortsätter:

– Licab har en bolagskultur som på många sätt liknar vår egen. Ambitionen är att även fortsatt vara ett familjärt bolag med nära ledarskap och lokal närvaro.

Bild på ledningen: Andreas Andersson (grundare/vice VD Licab), Anna Utsi (VD Licab), Jim Björnström (grundare North 68) och Peder Selberg (grundare/affärsområdeschef Norrbotten Licab). Foto: Staffan Claesson.

December 2021

Vi byter vår logga och uppdaterar vår grafiska profil! Den nya logotypen är en sammanslagning av siluetterna av några av Kirunas mest ikoniska byggnader och byggnader från nya centrum.

Oktober 2021

Vi välkomnar Kalle Öholm till vårat växande team!

September 2021

Vi välkomnar Emelie Lind till vårat växande team!

Mars 2021

Vi välkomnar dessa tre till vårat team!

Jesper Lageholm
Sandra Dunbäck
Elin Skoglind

Januari 2021

Vi välkomnar en ny kollega till vårat team här på North 68. Maria Degerbjörk började hos oss nu i början på januari, hennes arbetsuppgifter kommer att börja som projektkoordinator samt KMA för våra projekt mot LKAB, välkommen!

April 2020

29/4 – Vi välkomnar Liina Svonni som börjar jobba med oss på North 68 den 1:a juni. Liina kommer att börja verka som projektkoordinator samt KMA för våra projekt mot LKAB!

Liina Svonni ny projektledare för North 68 på projekt mot LKAB

25/4 – Nya vyer över Etapp 2 och 3 Luossavaara från april 2020.

Luossavaara Kiruna etapp 2 North 68 LKAB
Etapp 2 april 2020
Luossavaara Etapp 3 april 2020
Nya Kiruna Centrum April 2020 North 68 stadsomvandling LKAB
Nuvarande vy över byggnation i nya Kiruna centrum april 2020 Kvarter 7,8 och 9

2019

Just nu har vi många projekt på gång:

  • 100 lägenheter på Luossavaara i Kiruna
  • Projekt inom markberedning och infrastruktur för den nya Jägarskolan i Kiruna
  • Nytt Bolagshotell på Luossavaara
Illustration över Etapp 3 lägenheter Luossavaara